Úvod / Víno dle druhu / Růžová vína

Garnacha

Garnacha

Garnacha

Vinařství: Parra Jimenez

Skladem 6 ks

Růžové suché víno vyrobené z odrůdy Garnacha Tintorera.

235 Kč

Nakupte zboží ještě za 1 Kč a dopravu máte zdarma!

0 Kč
1 Kč

Popis Biodynamické (Demeter)

Bio Biodynamické (Demeter)

Původ Španělsko

Vinařství Parra Jimenez

Oblast Castilla La Mancha

Ročník 2021

Zbytkový cukr 1 g/l

Obsah kyselin 6,1 g/l

Obsah alkoholu 12 %

Garnacha

Růžové suché víno vyrobené z odrůdy Garnacha tintorea. Co dělá toto víno výjimečným? Jeho tmavě růžová suchá barva, ideální pro horké letní odpoledne. Má však minerálnost a hloubku potřebnou k celoročnímu vychutnávání.

Vinice leží v nadmořské výšce 900 metrů nad hladinou moře a mají stáří 17 let. Kombinace nadmořské výšky a slunečného počasí společně s praktikami biodynamického zemědělství zaručují, že i při vysokém výnosu 10 000 kg/ha, mají hrozny špičkovou kvalitu. Sbírají se ručně a navíc v noci. Potom se pomelou a šťáva se maceruje se slupkami jen natolik, aby získala krásnou růžovou barvu. Potom dochází k lisování na pneumatickém lisu. Vzniklý mošt následně fermentuje v nerezových tancích při nízké teplotě okolo 12–14°C po dobu 20 dní. Tato studená macerace přispívá k ovocnému a svěžímu charakteru vyrobeného vína.

Bio Biodynamické (Demeter)

Původ Španělsko

Vinařství Parra Jimenez

Oblast Castilla La Mancha

Ročník 2021

Zbytkový cukr 1 g/l

Obsah kyselin 6,1 g/l

Obsah alkoholu 12 %

Chuť

Víno růžové barvy s lososovými odlesky. Ve vůni ucítíte příjemné  tóny jahod, malin a borůvek, které postupně ustupují tónům mokrého kamene a břidlice. V chuti je lehké, svěží a povzbuzující.

Dejte si ho vždy, když na Vašem stole bude pizza, saláty, uzeniny a plátkové sýry. Výborně se hodí také k pečenému kuřeti, pokrmům z vepřového masa a dalším těžším jídlům. Nezapomeňte na něj ani při zahradním grilování.

O vinařství

Parra Jimenez_logo

Vinařství Parra Jimenéz patří třem bratrům z rodiny Parra. Francisco, Javier a Luis patří k leaderům biodynamického hospodaření.
Parra_jimenez_budova

Francisco Parra říká:
„Vína vyrábíme s láskou a vášní. V každé lahvi se snoubí naše místní tradice s nejmodernější technologií. Naše vína vyjadřují čistotu a krásu naší země, jsou 100% upřímná. Neprodáváme jen vína, prodáváme příběh“

Rodina Parra žije a obdělává půdu v La Mancha ve středním Španělsku již po několik generací. Slovo parra znamená ve španělštině „stéblo“ a vzhledem k místní tradici pojmenovávat lidi podle jejich profesí se traduje, že už jejich předkové v dávné minulosti obdělávali vinice.
Společnost Parra Family Organic založili v roce 1993 tři bratři: Francisco, Javier a Luis. Navzdory velikosti podniku – Parra Family Organic prodá kolem čtyř milionů lahví ročně – bratři sami zvládají většinu kancelářské práce a jsou úzce zapojeni do chodu sklepa a vinice.
V současnosti obhospodařují dvě velké vinice v La Mancha poblíž města Las Mesas (Stoly) o celkové rozloze přibližně 445 akrů, tedy asi 180 hektarů. Jedna z vinic nese název Entresendas (Mezi cestami). Nachází se ve vyschlém korytě staré řeky. Entresendas tak těží z bohaté aluviální půdy, která je běžná ve starých říčních korytech a je ideální pro pěstování vinné révy. Druhá vinice se oficiálně jmenuje Olla del Monte (Kuchařská pánev v horách), ale v místním slangu je známá jako Cuesta Colorá, červená stráň. Červené svahy jsou pokryty křídovým jílem s jemnou vrstvou oblázků na povrchu, které zachycují sluneční teplo a udržují hrozny v teple během chladných pouštních nocí v La Mancha.

Říká se, že k výrobě skvělého vína je třeba hrozny mučit. Pokud je tomu tak, pak je La Mancha ideálním místem pro výrobu vína. Dny jsou horké, což dodává ovoci sladkost. Noci jsou chladné, což dodává ovoci povzbuzující kyselost potřebnou k výrobě živého vína. Srážky se téměř nevyskytují, což révě umožňuje dávat hrozny s koncentrovanou chutí.

Parra_jimenez_los_hermanos